Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kanada - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Kanada“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Kanada.

St. John´s – drsné město

St. John´s – drsné město

St. John´s je hlavním městem kanadské provincie Newfoundland a také největším centrem severovýchodního pobřeží Kanady. Je přirozenou vstupní branou na tento nepříliš přívětivý ostrov. Díky svému krásnému chráněnému přístavu má město dlouhodobou nadvládu nad rybářským hospodářstvím ostrova.

celý článek

 

Národní park Gros Morne

Národní park Gros Morne

Na východě Kanady se na ostrově Newfoundland rozkládá Národní park Gros Morne, který byl pro svou geologickou unikátnost a mimořádnou krajinnou různorodost v roce 1987 zapsán na Seznam světového přírodního dědictví UNESCO. Park byl pojmenován po stejnojmenném vrcholu Gros Morne, v jehož okolí se nachází.

celý článek

 

Parliament Hill – sídlo kanadské vlády

Parliament Hill – sídlo kanadské vlády

K hlavním atrakcím metropole Ottawy patří Parliament Hill, což je nádherný komplex honosných novogotických a viktoriánských budov situovaných na břehu řeky Ottawy v kanadské provincii Ontario. Jednotlivé domy vznikaly v letech 1865 až 1915 a dnes jsou vyjádřením kanadské státnosti.

celý článek

 

Albertská pustina – muzeum pod širým nebem

Albertská pustina – muzeum pod širým nebem

Na jihovýchodě kanadské provincie Alberta se rozkládá podivná vyprahlá měsíční krajina známá jako Albertská pustina – Alberta Badlands. Je tvořená bizarními kopci, skalisky, plochými stolovými horami, návršími a věžemi. Jde o jedno z nejbohatších světových nalezišť pozůstatků dinosaurů.

celý článek

 

Festivalový Edmonton

Festivalový Edmonton

Hlavním a také druhým největším městem kanadské provincie Alberta je milionové město Edmonton ležící v její centrální části na řece North Saskatchewan. Díky velkorysému urbanistickému plánu se Edmonton rozkládá na území velkém 684 km2, čímž rozlohu překonává i daleko významnější města jako je Chicago nebo Toronto.

celý článek

 

Alaska Highway – cesta severskou divočinou

Alaska Highway – cesta severskou divočinou

Jednou z nejslavnějších a nejkrásnějších silnic na světě je bezpochyby Alaska Highway, spojující v délce 2632 km městečko Dawson Creek v kanadské provincii Britská Kolumbie a Fairbanks na Aljašce ve Spojených státech amerických. Putování dalekým severem je díky ní obrovským a nezapomenutelným zážitkem.

celý článek

 

Calgary – ve městě krav

Calgary – ve městě krav

V jihozápadní části kanadské prérijní provincie Alberta se v nadmořské výšce 900 metrů rozkládá milionové město Calgary. Díky okolním horským střediskům je považováno za významné centrum zimních sportů a ekoturistiky. Největšího rozvoje město dosáhlo v posledních desetiletích hlavně těžbou a zpracováním ropy.

celý článek

 

Royal Ontario Museum

Royal Ontario Museum

V kanadském Torontu se v kontroverzní budově s názvem Crystal nachází Royal Ontario Museum, zkráceně ROM. Jde o největší muzeum světové kultury a přírodní historie v Kanadě a zároveň páté největší muzeum v Severní Americe.

celý článek

 

Národní park Kootenay

Národní park Kootenay

Národní park Kootenay má rozlohu 1406 km2 a vznikl v roce 1920 jako v pořadí desátý kanadský národní park. Leží v provincii Britská Kolumbie a táhne se podél Banff-Windermereské dálnice. Spojuje tak vysokohorské velikány s mírnějším prostředím příkopu Rocky Mountain Trench.

celý článek

 

Art Gallery of Ontario

Art Gallery of Ontario

V kanadském Torontu se nachází galerie Art Gallery of Ontario, která je bohatá na evropské i kanadské umění. Sídlí v nádherné georgiánské víle The Grange, která byla postavena na počátku 20. století a od té doby byla několikrát zkrášlena a rozšířena.

celý článek

 

Saskatoon

Saskatoon

Saskatoon je největším městem kanadské provincie Saskatchewan a může se chlubit svou krásnou polohou na břehu řeky South Saskatchewan, elegantním univerzitním kampusem a dlouholetou tradicí růstu a rozvoje. Saskatoon má v současné době něco málo přes 200 tisíc obyvatel, z čehož většinu tvoří Kanaďané.

celý článek

 

Labrador

Labrador

Na severovýchodě Kanady se na více než 950 kilometrech čtverečních rozkládá rozlehlá oblast subarktické divočiny známá pod názvem Labrador. Nachází se na stejnojmenném poloostrově a je pevninskou částí provincie Newfoundland a Labrador. Zbytek poloostrova pak náleží k provincii Québec.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko