Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kanada - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Kanada“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Kanada.

Národní park Glacier

Národní park Glacier

V jihovýchodní části kanadské provincie Britská Kolumbie se rozkládá Národní park Glacier, který má společně se sousedním parkem Mount Revelstoke za úkol chránit rozeklané pohoří Selkirk, jež je součástí hřebene Columbia. V Glacieru panuje poměrně drsné klima a místní vrcholky nezřídka přesahují nadmořskou výšku 3000 metrů.

celý článek

 

Regina - město postavené v pustině

Regina - město postavené v pustině

Kanadské prérijní provincii Saskatchewan vévodí město Regina, které je nejen hlavním městem, ale také obchodním a správním centrem oblasti. Se svými 180 tisíci obyvateli je považováno za menší město, přesto je na něm závislých několik dalších městeček a vesnic.

celý článek

 

Kingston – Královské město

Kingston – Královské město

Kingston ležící v místě, kde řeka sv. Vavřince vytéká z jezera Ontario, byl v minulosti významným kanadským městem. V letech 1841 až 1843 se pyšnil titulem hlavního města provincie Kanada. Dnes je nejen město, ale také jeho široké okolí vyhledávanou turistickou lokalitou.

celý článek

 

Národní park Yoho

Národní park Yoho

V kanadské provincii Britská Kolumbie se na západě Skalistých hor rozkládá Národní park Yoho, jehož jméno pocházející z jazyka kmene Cree v překladu znamená něco jako „úctyhodný“. Díky všem přírodním krásám, kterými park oplývá, si toto pojmenování rozhodně zaslouží.

celý článek

 

Národní park Banff

Národní park Banff

Banff je nejstarším, největším a snad i nejznámějších kanadským národním parkem. Rozkládá se v provincii Alberta na ploše 6635 čtverečních kilometrů. V tomto parku se snoubí ty nejkrásnější scenérie Skalistých hor s dlouhou tradicí turistických služeb a snadnou dostupností. Cesta autem z Calgary zabere jen něco málo přes hodinu jízdy.

celý článek

 

Vancouver – připraven na sportovní klání

Vancouver – připraven na sportovní klání

Na jihozápadě provincie Britská Kolumbie se rozkládá město Vancouver, které bývá často označováno za perlu pobřeží Kanady. Zanedlouho se název této třetí největší kanadské metropole bude skloňovat v médiích ve všech pádech, v únoru 2010 se zde totiž uskuteční 21. Zimní olympijské hry.

celý článek

 

Halifax – město lodí

Halifax – město lodí

Hlavním městem kanadské provincie Nové Skotsko se stal třísettisícový Halifax, který byl zejména v minulosti důležitým strategickým bodem mezi Evropou a Kanadou. Je to město, kde se snoubí atributy moderního města s bohatou a někdy velmi pohnutou historií.

celý článek

 

Národními parky západní Kanady

Národními parky západní Kanady

Přinášíme vám další z ohlasů na náš zájezd - zájezd po zemi nezměrných přírodních krás. Autorem článku je pan Alois Stehlík, jeden z účastníků našeho zájezdu. Nechte se jeho prostřednictvím zlákat na tuto cestu za scenériemi štítů hor, ledovců, blankytně modrých jezer.

celý článek

 

Vancouver – kosmopolitní město

Vancouver – kosmopolitní město

Město Vancouver, pojmenované podle kapitána Vancouvera, plavícího se ve zdejších vodách za slavných dob Jamese Cooka, je nejvýznamnějším západním městem Kanady. Město leží téměř na stejné rovnoběžce jako Praha a vyznačuje se mírným klimatem, ovlivňovaným teplými pacifickými proudy. Toto místo, jedno z nejtolerantnějších k různým typům náboženství, menšin a národností dokáže každému návštěvníkovi leccos nabídnout.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko