Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Vancouver – kosmopolitní město

Město Vancouver, pojmenované podle kapitána Vancouvera, plavícího se ve zdejších vodách za slavných dob Jamese Cooka, je nejvýznamnějším západním městem Kanady. Město leží téměř na stejné rovnoběžce jako Praha a vyznačuje se mírným klimatem, ovlivňovaným teplými pacifickými proudy. Toto místo, jedno z nejtolerantnějších k různým typům náboženství, menšin a národností dokáže každému návštěvníkovi leccos nabídnout.

Pokud se tedy rozhodnete do Kanady vycestovat, nesmíte návštěvu Vancouveru vynechat. Ceny letenek se podle výše komfortu pohybují v různých cenových relacích. Ty nejlevnější lze pořídit okolo 20 tisíc korun.

Akvárium s vydrami i lyžování, stačí si vybrat
Vancouver je město plné života a turistického ruchu. Dokazují to i četné atrakce, které zpříjemňují návštěvníkům jejich pobyt. Jednou z nejzajímavějších zdejších expozicí je vancouverské Akvárium, plné, pro tuto oblast typických, mořských vyder nebo Umělecké muzeum. Samotné centrum města City of Vancouver je obklopeno 18 místními aglomeracemi s tisíci typickými anglickými domky.

Pokud nasednete v centru na autobus, dojeďte se podívat na nejstarší atrakci ve městě, řetězový most přes místy až 90 m hlubokou soutěsku řeky Capilano. Opravdu nádherný výhled na celé okolí je ze čtvrtého a nejnovějšího mostu, který je 140 metrů dlouhý. Romantické duše může potěšit procházka pod douglasovými jedlemi. Nádherný výhled je i na četná okolní pohoří, například hora Grouse, Cypress nebo Seymor. V zimně jsou tato místa rájem lyžařů a ne nadarmo se tu budou konat v roce 2010 zimní olympijské hry. Na Grouse je celkem 22 sjezdovek a autobusem tam dojedete z města za osm minut. Nejlevněji si zalyžujete na Cypress, naopak pěkně draho vás vyjde lyžovačka ve středisku Whistler.

Trolley vás zaručeně nepřipraví o žádný z vancouverských unikátů
Pokud se vydáte do víru velkoměsta, využijte pro své cestování mezi mrakodrapy typického vencouverského dopravního prostředku – tzv. trolleye, kombinace autobusu s trolejbusem, kde vám řidič poslouží i jako dobrý průvodce. Za pozornost stojí například knihovna, jejíž budova připomíná římské Colloseum, čtvrť Gastown s čtyřtunovými parními hodinami, které hrají každou čtvrthodinu díky svým pěti parním píšťalám. Za dobrého počasí vystoupejte na 167 metrů vysokou vyhlídkovou věž, odkud je nádherný výhled na celé město. 

Zvláštní pozornost návštěvníků Vancouveru si zaslouží unikátní budova Canada Place z roku 1984, původně určená pro výstavu Expo, jejíž střecha připomíná plachty lodě. Dříve se z bývalého přístavu dováželo a vyváželo zboží z Orientu, dnes vede od budovy metro, je zde heliport a kotviště pro hydroplány. Vyfotit si můžete i obří parníky, plující pravidelně na Aljašku. Další pozoruhodnou částí města je slavný Stanley park, který je zároveň třetím největším městským parkem na světě. Přes den se tu dají obdivovat krásné stromy a keře a louky, poseté tisíci houbami. Večer uslyšíte kojota a povšimnete si určitě i veverek nebo malého mývala. Dejte si ovšem pozor na jejich krmení, to je zde zákonem zakázáno! Park jinak protíná silnice a tak si tu romantického klidu příliš neužijete. Hojně je Stanley park využíván také sportovci. Jogging, on-line brusle nebo skateboard mezi místními na plné čáře vedou.


Foto: Stanley Park

Číňané a čínská čtvrť – jedna z nejvýraznějších částí města 
Jednou  z nejvýraznější částí města je čínská čtvrť Hongcouver. Na první pohled vás upoutají především červeně natřené pouliční osvětlení, typičtí čínští draci a lampióny. Za návštěvu zde stojí první kompletní klasická Čínská zahrada Dr. Sun Yat-Sen, otevřená v roce 1986.

I díky tomuto neváhejte. Největší západoamerický přístav a zároveň dvoumilionové kanadské město vás zvou k návštěvě. Moderní město plné mrakodrapů v protikladu s poklidnými domkovými čtvrtěmi a krásnou přírodou rozhodně stojí za poznání.

Článek byl zobrazen 14 900 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko